Woning Serry-Laridon

De bestaande bel-etage woning voldeed niet meer aan de wensen van de bewoners: het huis was vrij duister, te klein en er was geen contact met de tuin.Nieuw concept: op de gelijkvloerse verdieping worden keuken en eetplaats geplaatst (leefruimte tijdens de dag) en op de verdieping bevindt zich de zithoek (leefruimte ’s avonds).  De vide aan de achtergevel verbindt de twee met elkaar. Zo ontstaat een groter gevoel van ruimte.  Het dubbel hoge raam zorgt voor een diepe lichtinval en een intens contact met de tuin, zelfs van op de verdieping.Door het dak op te trekken tot op gelijke hoogte van de buurman kan een extra verdieping geconstrueerd worden, met de slaapkamers van ouders en kinderen.Ook het interieur wordt met zorg ontworpen: functioneel, sobere lijnen, warme materialen.

 

 

Share
woning Serry - Laridon Brugge 2005 Peter Stuijk renovatie, residentieel