Tenniscomplex Koksijde

De tennishal werd als een gesloten doos geconcipieerd met vier naast elkaar liggende terreinen. Aan de kant van de buitenterreinen kwam een voorbouw met cafetaria, kleedkamers, sanitair e.d.m. … Zo kregen we een optimaal zicht vanuit de cafetaria op zowel de binnenterreinen als de buitenterreinen. De vorm van de ‘voorbouw’ volgde verder logisch uit de functie: de inkom was meer naar de toegangsweg gericht, de buitenramen en het terras van de cafetaria waren naar de buitenterreinen gericht.
De nieuwe tennishal werd zo dicht mogelijk tegen de toegangsweg geplaatst, zodat de buren aan de linkerkant van het perceel maximaal zonlicht behielden. Links van hal kwamen een drietal extra buitenterreinen. De restruimte tussen de nieuwe hal en de buitenterreinen werd ingericht als ligweide en speeltuin. De spelende kinderen bleven zo goed in het zicht vanaf de buitenterrassen.
Op de eerste verdieping kwam de cafeteria/clubhuis.

 

Share
wedstrijd tenniscomplex - 2° plaats Koksijde 2008 Renders SOM architecten wedstrijden