Project omschrijving

gemeentelijk archiefgebouw Dentergem

Het gemeentelijk archiefgebouw heeft twee, soms tegengestelde functies  : enerzijds het bewaren van belangrijke documenten op een duurzame en veilige manier. Anderzijds het openstellen van diezelfde documenten voor het publiek. We creëerden een “black box” – het bewaren  :  een betonnen constructie, hermetisch afsluitbaar van de rest van de site, een echte bunker die bescherming biedt aan 1500 lm geschiedenis.  De “white box” – het openstellen – is een lichte, open constructie in staal en glaswaar mensen in een aangenaam klimaat kunnen werken, openheid en transparantie staan voorop in het interieur.

Het archiefgebouw bevindt zich in het kleine centrum van de gemeente net naast de kerk. De vormgeving en de gebruikte materialen zoals kleipannen als gevel -en dak bekleding zorgen voor een  optimale integratie van dit moderne gebouw in deze dorpskern.

  • nieuw gemeentelijk archiefgebouw en polyvalente ruimte

  • Dentergem

  • 2018

  • Sarah Verstraete – SVART

Dit project delen op uw sociale media?