Project omschrijving

woning Olivier en Valerie

Deze oude woning aan de  rand van het bos was zowel bouwtechnisch, energetisch als naar organisatie volledig gedateerd. Lange gangen en lage plafonds verdeelden de grootse woning in kleine ruimtes. Er was te weinig zicht op de prachtige tuin en het aanpalende bos.

Eerst en vooral werden exterieur en interieur terug op elkaar afgestemd. In de woning werden verschillende assen gecreëerd die werden doorgetrokken in de tuin. Deze zorgden voor een wijds zicht op de mooie tuin, de vijver en het zwembad. Het nok hoge plafond van de uitbouw  brengt adem en ruimte. Keuken, eetkamer en bureau zijn verbonden met de woonkamer door grote glaspartijen.

De grens tussen binnen en buiten is miniem dankzij de verzonken ramen en de doorlopende bevloering. De gevels werden bezet met een witte siliconeharspleister. De woning is energiezuinig dankzij een nieuwe isolatieschil, warmtepomp, zonneboiler en een ventilatiesysteem D. Van oud naar prachtig vernieuwd!

  • renovatie woning

  • Houthulst

  • 2016

  • SVART / Peter Stuijk photography

Dit project delen op uw sociale media?