Project omschrijving

renovatie woning Ides & Danaë

Door de voorziene inplanting wordt een zachte overgang gecreëerd tussen de 2 huizenrijen, die op een verschillende afstand t.o.v. de straat gebouwd zijn. De hoogte van de voorgevel komt overeen met de kroonlijsthoogtes van de buurwoningen. Het werken met eenvoudige, sobere materialen (hout, beton) vraagt om een eerder strakke vormgeving. Een hellend dak op de tussenbouw zou de overgang tussen de woningrijen te sterk prononceren. Een volume met plat dak wordt beter geïntegreerd in de omgeving. Aan de straatkant werd de woning zoveel mogelijk afgesloten, houten lamellen zorgen voorkomen de rechtstreekse inkijk door de ramen. De tuinkant werd volledig opengetrokken en bestaat volledig uit glas. Binnen kreeg een meer industriële look, Pu-vloeren, gepolierde beton en een zichtbare staalconstructie en betongewelven. Het oude parement van de topgevel van het oude huis bleef bewaard.

  • restauratie woning D&D

  • Gent

  • 2012

  • SOM

Dit project delen op uw sociale media?