bedrijfsgebouw Maxicon  – Roeselare

In 2020 bouwden we voor Maxicon, een outsourcingbedrijf dat zich specifiek op knelpuntberoepen richt, hun nieuwe hoofdzetel met een kantooroppervlakte van 1.200 m² en een atelier van 900 m².

Het gebouw bestaat uit vijf balkvormige geschrankte volumes die ten opzichte van elkaar roteren in functie van hun gebruik. Gesloten gevels worden afgewisseld met grote glaspartijen, die zorgen voor een optimale lichtinval. Door de tweede bouwlaag met de loods te verbinden, creëren we een binnenplein met overdekte terrassen en een mooie groenaanleg. Dit sluit perfect aan bij de gemeenschappelijke bar op het gelijkvloers.

Het gebouw is opgebouwd uit een betonstructuur en afgewerkt met een witte buitenbepleistering en antraciet aluminium schrijnwerk. Om een maximaal ruimtegevoel te creëren, beperkten we de dragende structuur tot enkele ronde kolommen, twee kernen en enkele buitenwanden. Het  concept van de geschrankte bouwlagen en grote oversteken noodzaakte om te werken met naspanningswapening. Zo waren er geen hoge dragende balken nodig en konden we slanke horizontale afdekplaten construeren, wat het uitzicht van het gebouw ten goede is komt.

Voor het interieur werd gewerkt met warme en zachte materialen. Alle wanden en plafonds zijn afgewerkt met spanwanden en akoestische spanplafonds al dan niet voorzien van grafiek. Spanorama heeft dan ook zijn hoofdkwartier op deze site. Alle vloeren zijn voorzien van voltapijt. Maatmeubilair en aangepaste verlichting maker er één geheel van.

  • industiebouw atelier en kantoren

  • Roeselare

  • 2021

  • Wit fotografie-videografie

Dit project delen op uw sociale media?