Project omschrijving

vakantiewoning Eric & Lut

De bestaande zonevreemde woning met 2 bouwlagen en een zadeldak werd volledig afgebroken. De glooiing  die de oude weide met de straat verbindt werd gebruikt voor een betere integratie in de omgeving :  de woning kreeg slechts 1 bouwlaag, de voorzijde van de woning werd wat verzonken geplaatst t.o.v. het straatpeil en gesloten gehouden.  De volledige achterzijde in glas wordt achteraan aangezet op 45 cm boven het maaiveld en biedt zo een mooi uitzicht op de tuin. Links van de woning werd een carport met tuinberging ingeplant. Samen met de  aangebouwde tuinmuur aan de rechterkant benadrukt dit het platte en langgerekte bouwvolume. Vooraan werd gekozen voor een combinatie van gevelsteen (handvorm) en houten planchetten.  Door de buitenaanleg vooraan uit te voeren met hellingen en aanvullingen van het terrein, wordt ingespeeld op het bestaande hoogteverschillen.

  • vernieuwbouw tot vakantiewoning

  • Nieuwpoort

  • 2018

  • Sarah Verstraete – Svart

Dit project delen op uw sociale media?

“]