Project omschrijving

woning Wouter & Tine

Nadat een brand hun voormalige huis had vernield bouwen de jonge eigenaars hun woning met kinepraktijk opnieuw op.  De oude voorgevel werd vervangen door een moderne gevel met verwijzingen naar zijn klassieke voorganger.  De typerende verticaliteit  in de straat werd behouden, door de hoge smalle ramen integreert de woning zich prima in de omgeving.  Voor het volume met plat dak werd gekozen voor een aparte houten afwerking die ook in de achtergevel terugkeert. De opvallende dakkapel is perfect in balans met de trapgevels van de naburige woningen. Achteraan opent de woning zich volledig naar de tuin.  De praktijkruimte is luchtig. De kinesist geniet tijdens zijn werk mee van het zicht op de tuin.

De buitengevels worden wisselend afgewerkt met  rode, gelijmde gevelstenen en verticaal geplaatste planchetten in barnwood.

Architectuur en interieur gaan hier hand in hand. De houten muur op het terras loopt door in de woonkamer. De dakkapel en open ruimte boven de zithoek zorgen voor een verrassend ruimtespel en speelse lichtinvallen. Wit is de hoofdkleur. De trap en het meubilair leggen een gezellig, warm accent.

  • hernieuwbouw woning met kine-praktijk

  • Moorslede

  • 2015

  • SOM

Dit project delen op uw sociale media?